Workaholics gaan vaker van bil.

Tot die vaststelling komt een poll van website C-dating na een enquête bij ruim 5000 personen in elf Europese landen, met inbegrip van België. De studie zegt dat het aantal gepresteerde uren rechtevenredig  is met hoeveel keer dat u seks bedrijft per week.

U bent niet overtuigd? Niet geheel ten onrechte. Dezelfde organisatie kwam eerder deze maand ook al naar buiten met de vaststelling dat mannen die stofzuigen frequenter van bil gaan dan mannen die de afwas doen.

Rika Ponnet, seksuologe van opleiding bestempelt de besluiten van C-dating boudweg ‘quatsch’. “Het is volledig het tegenovergestelde”, vertelt Rika Ponnet. “Wie veel werkt, heeft niet zelden ook veel stress en de liefdesrelatie is frequent een van de eerste dingen die ervan afziet. Al kan het ook omgekeerd zijn: personen die moeilijkheden hebben in hun betrekking, geven zich vaak over aan het werk. Ik zeg niet dat iedereen met een overladen baan een treurig liefdesleven heeft, maar ‘te hard werken’ wordt in het merendeel van de relaties veeleer als een probleemgeval gezien.”

Toch staan de cijfers van ‘avontuurtjeswebsite’ c-dating er zwart op wit. Alleen beoogd hun site mensen op zoek is naar een buitenechtelijk avontuurtje. Kans is dus groot dat degenen die de online- rondvraag ingevuld hebben ook meer dan gemiddeld aandacht hebben voor een minnaar of minnares. “Dat kan een goede uitleg zijn”, vertelt Rika. “Als je niet spreekt over seksualiteit binnen je vaste relatie, maar veeleer over een wip op de werkvloer, tja, dan levert de extra tijd op de baan natuurlijk ook extra ‘liefdesdaden’ op.”

Conclusie: Als u buitenechtelijke avontuurtjes aangaat met een medewerker, dan klopt de stelling waarschijnlijk. Als u gewoon hard werkt zonder meer, is het larie.

Categories: dating

Tagged in: